گربه روزی چند بار مدفوع میکند؟ حالت ایده آل چقدر است؟

گربه روزی چند بار مدفوع میکند؟

اگر تا به حال گربه نداشته‌اید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که گربه‌ها چقدر به دستشویی می‌روند؟ اما سوال اصلی برای صاحبان گربه این است که گربه‌ها باید چند بار در روز مدفوع کنند؟ درست همانند انسان‌ها، پاسخ این سوال برای هر گربه‌ای متفاوت است و گاهی اوقات زیاد مدفوع کردن یا کم مدفوع کردن گربه های بالغ یا بچه گربه ها می تواند نشانه وجود بیماری در آنها باشد.

اینکه گربه شما چند بار به دستشویی می‌رود، مدفوعش چه شکلی است و حتی بوی آن چگونه است، می‌تواند نشان‌دهنده حالت طبیعی یا غیرطبیعی آن باشد. در این مقاله از سیوان پت، درباره حالت طبیعی مدفوع گربه و زمان نگرانی و مراجعه به دامپزشک توضیح می‌دهیم.

گربه‌ها چند بار در روز باید مدفوع کنند؟

پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد، اما به طور معمول، یک یا دو بار در روز، دفع مدفوع برای گربه‌ها طبیعی است. مقدار غذایی که گربه می‌خورد و میزان فعالیت او می‌تواند بر سرعت هضم غذا و دفع تاثیر بگذارد.

بچه گربه‌ها بیشتر از گربه‌های بالغ مدفوع می‌کنند. بنابراین با افزایش سن گربه، دفع آن‌ها کاهش می‌یابد. عواملی مانند رژیم غذایی، میزان فعالیت، داروها، مکمل‌ها و بیماری‌های زمینه‌ای نیز بر مدفوع گربه تاثیر می‌گذارند. اگر متوجه تغییر در الگوی دفع مدفوع گربه شدید، بهتر است برای بررسی وضعیت سلامتی او به دامپزشک مراجعه کنید.

عواملی که می‌توانند بر عادات مدفوع کردن گربه تأثیر بگذارند!

عواملی که می‌توانند بر عادات مدفوع کردن گربه تأثیر بگذارند
عوامل تاثیر گذار در مدفوع کردن گربه

هر گربه عادات دفع مدفوع متفاوتی دارد و شما احتمالا به مرور زمان متوجه خواهید شد که چه چیزی برای گربه شما طبیعی است. وقتی چیزی غیرعادی باشد، ممکن است سریع متوجه آن شوید.

در این بخش، به بررسی شش عامل مهم در رابطه با عادات دفع مدفوع گربه می‌پردازیم:

۱- سن گربه

گربه‌های کوچک مانند نوزادان انسان، از بدو تولد نمی‌دانند چگونه حرکات روده خود را کنترل کنند. تا زمانی که به سن خاصی نرسند، احتمالاً در طول روز بیشتر به دستشویی می‌روند تا اینکه یاد بگیرند چگونه این کار را کنترل کنند و عادت منظم پیدا کنند. علاوه بر این، زمانی که گربه‌ها از شیر مادر به غذای گربه تغییر می‌کنند، ممکن است این تغییر روی شکل و تعداد دفعات مدفوع آن‌ها نیز تاثیر بگذارد.

۲- آب برای گربه‌ها

کمبود آب در گربه می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی مانند یبوست شود. آب به روان شدن روده‌ها و آسان‌تر شدن دفع مدفوع کمک می‌کند. بنابراین، به میزان آب مصرفی گربه خود، خصوصاً در صورت مشاهده مشکلات گوارشی، توجه کنید.

گربه‌های بالغ برخلاف بچه‌گربه‌ها که شیر مادر می‌خورند، نیاز به آب دارند. اگر گربه شما تمایلی به نوشیدن آب ساکن ندارد، می‌توانید از فواره آب برای او استفاده کنید. نوع غذای گربه نیز در میزان آب بدن تاثیرگذار است. غذای کنسرو شده نسبت به غذای خشک، آب بیشتری دارد. اگر گربه شما غذای خشک می‌خورد، می‌توانید کمی آب یا آب گوشت مخصوص گربه روی آن بپاشید.

۳- رژیم غذایی گربه

تغییر ناگهانی رژیم غذایی ممکن است برای گربه‌ها زمان‌بر باشد تا بدنشان با آن سازگار شود. توصیه می‌شود که تغییر غذا به تدریج و در طول چند روز انجام شود. اگر این امکان وجود نداشت و حتی گاهی اوقات در صورت امکان، ممکن است اسهال یا یبوست رخ دهد.

گاهی اوقات غذای مورد علاقه گربه شما ممکن است فیبر کافی نداشته باشد که این امر می‌تواند دفع مدفوع را مشکل‌تر کند. تغییرات جزئی در رژیم غذایی گربه می‌تواند تأثیر زیادی بر دفعات اجابت مزاج او داشته باشد.

۴- سلامتی عمومی و مشکلات گوارشی گربه

یک گربه بیمار ممکن است تا زمان درمان، دچار مشکلات گوارشی شود. برخی از بیماری‌هایی که می‌توانند باعث این مشکل شوند شامل انگل‌های روده‌ای، پرکاری تیروئید، بیماری التهاب روده و بیماری مزمن کلیوی هستند. علاوه بر این، برخی از داروهایی که به گربه تجویز می‌شود ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش و ناراحتی معده شوند.

۵- سطح فعالیت

گربه‌های فعال‌تر معمولاً متابولیسم سریع‌تری دارند و غذا را سریع‌تر هضم می‌کنند. این موضوع معمولاً باعث می‌شود که عمل دفع برای آن‌ها آسان‌تر شود و در نتیجه، گربه شما ممکن است چندین بار در روز به دستشویی برود.

۶- عوامل محیطی

بسته به شرایط زندگی در خانه، گربه شما ممکن است استرس بیشتری نسبت به معمول تجربه کند. این موضوع می‌تواند باعث اسهال یا یبوست شود. با رفع عوامل استرس‌زا برای گربه، این مشکل قابل حل است. گاهی اوقات، تغییر مکان یا آوردن حیوان خانگی جدید به خانه نیز از دلایل رایج ناراحتی گوارشی محسوب می‌شود.

مدفوع طبیعی گربه چگونه است؟

شاید کار جالبی نباشد اما بررسی مدفوع گربه که از جعبه‌ی خاک بیرون می‌آورید، اغلب میتواند نشان دهنده طبیعی و غیر طبیعی بودن مدفوع گربه تان باشد. اما چطور می‌توان مدفوع غیرطبیعی را تشخیص داد، وقتی نمی‌دانیم!!!

معمولاً وقتی مشکلی در مدفوع گربه وجود دارد، به راحتی قابل تشخیص است. مدفوع سالم گربه، به شکل سوسیس، قهوه‌ای تیره، سفت اما قابل انعطاف است.

لوازم جانبی گربه

اسباب بازی توپ هوشمند گربه

520,000 تومان
3% تخفیف
455,000 تومان
5% تخفیف
460,000 تومان

تشخیص مدفوع سالم و غیر سالم گربه از روی شکل آن

  • سفت و خشک مثل سنگ ریزه: نشانه ی یبوست است.
  • شکل سوسیس، کمی سفت: مدفوع سالم گربه است.
  • شکل گرفته اما کمی نرم: ممکن است برای برخی گربه ها طبیعی باشد یا نشانه ی مشکلات گوارشی خفیف باشد.
  • نرم و پهن: معمولاً نشانه ی ناراحتی گوارشی است و ممکن است نشان دهنده کمبود فیبر در رژیم غذایی باشد.
  • باریک و نوار مانند: ممکن است نشانه مشکلات روده بزرگ باشد؛ با دامپزشک تماس بگیرید.
  • کف دار یا کف آلود: ممکن است نشانه عفونت یا مشکلات گوارشی باشد؛ با دامپزشک تماس بگیرید.
  • اسهال آبکی: نشانه قطعی یک مشکل جدی است؛ با دامپزشک تماس بگیرید.

رنگ مدفوع گربه چه چیزی را نشان می‌دهد؟

  • رنگ قهوه‌ای تیره برای مدفوع گربه سالم است. مدفوع سبز یا زرد ممکن است به دلیل رژیم غذایی یا مشکلات گوارشی باشد؛ با دامپزشک تماس بگیرید.
  • مدفوع سیاه ممکن است نشان دهنده خونریزی داخلی باشد؛ سریعاً با دامپزشک تماس بگیرید.
  • رگه‌های قرمز ممکن است به دلیل رژیم غذایی یا خونریزی در قسمت پایین دستگاه گوارش باشد؛ با دامپزشک تماس بگیرید.
  • لکه‌های سفید ممکن است نشان دهنده انگل روده باشد؛ با دامپزشک تماس بگیرید.

اگر مدفوع غیرطبیعی گربه شما با علائم دیگری همراه بود، در اسرع وقت با دامپزشک خود تماس بگیرید تا نوبت بگیرید. ممکن است از شما خواسته شود که نمونه مدفوع برای بررسی ببرید. علاوه بر مدفوع غیرطبیعی، جمع‌آوری نمونه مدفوع در کلینیک نیاز به معاینه رکتال دارد که می‌تواند استرس بیشتری به حیوان وارد کند.

موارد مشکوکی که باید به آن‌ها دقت کرد!

مشکوک بودن به مدفوع کردن گربه ها
موارد مشکوک در مدفوع کردن گربه

اگر متوجه شدید گربه شما به طور مکرر به جعبه خاک می‌رود، ابتدا بررسی کنید که آیا واقعاً مشغول دستشویی کردن است یا خیر! برای مثال، اگر گربه شما برای مدفوع کردن زور می‌زند، ممکن است دچار مشکلاتی مانند یبوست یا بیماری التهابی روده شده باشد که نیاز به مراجعه به دامپزشک دارد. همچنین اگر گربه شما بیش از حد معمول به جعبه خاک می‌رود، ممکن است نشانه استرس و اضطراب نیز باشد.

۱- یبوست گربه

برای درمان یبوست گربه در خانه روش‌های مختلفی وجود دارد. تغییر ساده در رژیم غذایی شامل تغییر به غذای خشک پر فیبر (که معمولاً نیاز به نسخه دامپزشک دارد)، استفاده از فواره آب حیوانات خانگی برای افزایش آب‌رسانی به گربه، یا اضافه کردن نصف تا یک قاشق چای‌خوری کدو حلوایی کنسرو شده به غذای گربه به صورت روزانه است.

ملین‌های بی‌خطر مانند محصولات حاوی پسلیوم خوراکی (مانند متاموسیل، ۱ تا ۴ قاشق چای‌خوری در هر وعده غذایی) را می‌توان با غذای کنسرو شده مخلوط کرد، اگرچه همه گربه‌ها این مخلوط را با غذایشان نمی‌خورند. گزینه دیگر ملین میرالاکس (پلی اتیلن گلیکول) است؛ این دارو می‌تواند به عنوان نقطه شروع هر ۱۲ ساعت یک‌چهارم قاشق چای‌خوری داده شود، اما بر اساس راهنمایی دامپزشک قابل افزایش است. بهتر است قبل از دادن هرگونه داروی بدون نسخه به گربه خود، با دامپزشک مشورت کنید تا دوز و دفعات مناسب را قبل از ناموفق دانستن یک گزینه درمانی تعیین کنید.

۲- تکرر بیش از حد مدفوع

در حالی که دفع مداوم طبیعی است، برخی گربه‌ها ممکن است بیشتر از حد معمول به دستشویی بروند. این ممکن است نشانه یک بیماری زمینه‌ای باشد که نیاز به توجه دامپزشک دارد یا استرس که باید درمان شود.

عوامل دیگر شامل:

  • تغییر در رژیم غذایی
  • آلرژی یا عدم تحمل غذایی
  • انگل
  • عفونت‌های باکتریایی یا عدم تعادل باکتریایی
  • اضطراب
  • سموم
  • بیماری التهابی روده (IBD)

۳- اسهال در گربه

اسهال در گربه‌ها اتفاقی رایج است اما نباید آن را نادیده گرفت. اسهال در گربه‌های کوچک و پیر خطرناک است، زیرا آن‌ها سریع‌تر دچار کم‌آبی می‌شوند. اگر اسهال گربه شما بیش از ۴۸ ساعت طول کشید، حتما به دامپزشک مراجعه کنید.

برخی از دلایل اسهال در گربه‌ها عبارتند از:

  • حساسیت یا آلرژی غذایی (برای مثال، گربه‌ها معمولا لبنیات را تحمل نمی‌کنند)
  • خوردن مواد سمی (گیاهان، سبزیجات، سیر، پیاز و غیره)
  • بیماری التهابی روده
  • کرم‌های گوارشی
  • پانکراتیت
  • پریتونیت عفونی
  • کولیت
  • لنفوم

۴- خون در مدفوع

اگر کمی خون در مدفوع گربه خود دیدید، نگران نشوید. گرچه این طبیعی نیست، ممکن است فقط به دلیل فشار زیاد گربه هنگام دفع باشد. با این حال، اگر مقدار زیادی خون دیدید یا خون به طور مرتب در جعبه بستر ظاهر شد، فورا با دامپزشک گربه خود تماس بگیرید. خون در مدفوع گربه می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که شامل بیماری‌های روده‌ای، کرم روده، آلرژی غذایی، سرطان و حتی انسداد خطرناک روده می‌شود. این دلایل مشابه با دلایل اسهال در گربه‌ها هستند.

۵- بیرون آمدن چیزهای غیر طبیعی از مقعد گربه

اگر چیزی غیر از مدفوع و غیر قابل شناسایی از مقعد گربه شما بیرون زده باشد، ممکن است وسوسه شوید که قبل از تصمیم گیری برای بیرون کشیدن آن، وضعیت را به دقت بررسی کنید، اما بدون دانستن اینکه آن چیز چیست و به چه چیزی متصل است، این کار بسیار خطرناک می‌تواند باشد. گاهی اوقات کشیدن آن می‌تواند آسیب بیشتری نسبت به انتظار برای معاینه دامپزشک وارد کند. این چیز ممکن است نخ، چوب یا تکه‌ای از چمن، نخ دندان یا حتی مو باشد.

به طور کلی، بهتر است خودتان این نخ را بیرون نکشید. ممکن است به روده‌ها یا سایر اندام‌های داخلی گربه پیچیده شده باشد، بنابراین برای دریافت توصیه در مورد نحوه اقدام، فوراً با دامپزشک خود تماس بگیرید.

۶- بوی بد غیر طبیعی

یک عامل دیگر در مورد مدفوع گربه وجود دارد: چقدر بوی بد، بیش از حد بد است؟ البته، تا حدودی بوی بد در هنگام برخورد با مدفوع وجود خواهد داشت، اما هرگونه بوی بد شدید یا هرگونه تغییر در بو (از جمله میزان بوی بد) باید به دامپزشک شما اطلاع داده شود. بوی بسیار بد مدفوع گربه ممکن است نشانه نیاز به تغییر رژیم غذایی گربه یا ابتلای گربه به نوعی بیماری یا عفونت باشد. اگر با بوی بد “عادی” جعبه بستر دست و پنجه نرم می کنید اما هنوز هم نمی توانید بوی آن را تحمل کنید، می توانید از جعبه بستر مخصوص کنترل بو استفاده کنید.

نظر شما چیست؟

تعداد دفعات مدفوع کردن گربه به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع غذا، سن، سلامتی و میزان فعالیت گربه. به طور معمول، یک گربه بالغ سالم، یک یا دو بار در روز مدفوع می‌کند.
گربه‌هایی که غذای باکیفیت و قابل هضم می‌خورند، ممکن است کمتر مدفوع کنند و گربه‌هایی که فیبر بیشتری در غذایشان دارند، ممکن است بیشتر مدفوع کنند.

اگر دفعات مدفوع کردن گربه به طور قابل توجهی بیشتر یا کمتر از این مقدار بود، ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل سلامتی باشد و بهتر است برای اطمینان از سلامتی گربه، به دامپزشک مراجعه شود. نظارت منظم بر عادات دفع گربه، یکی از موارد مهم در حفظ سلامت کلی اوست.

آیا شما با این بیماری در گربه خود مواجه شده اید؟ چه کاری انجام داده اید؟ منتظر نظرات با ارزش شما در بخش کامنت ها هستیم.

سوالات متداول

چقدر طول می‌کشد تا یک گربه مدفوع کند؟

کل فرآیند از ورود به جعبه بستر، خاک‌بازی، دفع مدفوع و پوشاندن آن ممکن است کمی بیشتر زمان ببرد و معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. اگر به نظر می‌رسد گربه زمان بسیار بیشتری صرف این کار می‌کند یا در حال زور زدن است، ممکن است نشانه یبوست یا مشکلات سلامتی دیگر باشد و بهتر است به دامپزشک مراجعه کنید.

یبوست در گربه ها چه زمانی بیشتر اتفاق می افتد؟

اگر متوجه شدید که گربه شما فقط دو تا چهار روز یک بار مدفوع می‌کند، برای مدفوع کردن فشار می‌آورد یا زمان زیادی را در جعبه بستر می‌گذراند، به احتمال زیاد یبوست دارد. یبوست می‌تواند به ویژه برای بچه‌گربه‌ها خطرناک باشد. اگر بچه‌گربه شما به مدت سه روز مدفوع نکرده است، برای بررسی انسداد و سایر مشکلات به دامپزشک مراجعه کنید.

به گفته دامپزشکان ، یبوست در گربه‌ها می‌تواند یک مشکل مزمن و ناراحت‌کننده باشد. یبوست بیشتر در گربه‌های میانسال (۸ سال یا بیشتر) و پیر دیده می‌شود. اگر یبوست در گربه درمان نشود، می‌تواند منجر به بزرگ شدن روده بزرگ شود که درمان آن دشوار و پرهزینه است.

یک گربه سالم چند بار در روز مدفوع می‌کند؟

یک گربه بالغ سالم معمولاً یک یا دو بار در روز مدفوع می‌کند. با این حال، این تعداد ممکن است بسته به عواملی مانند رژیم غذایی، سن و سلامت گربه متفاوت باشد.

آیا طبیعی است که گربه من بیشتر از دو بار در روز مدفوع کند؟

برای برخی گربه‌ها، مخصوصاً آن‌هایی که زیاد غذا می‌خورند یا رژیم غذایی پر فیبر دارند، طبیعی است که بیشتر از دو بار در روز مدفوع کنند. اما اگر گربه شما ناگهان شروع به مدفوع کردن بیشتر از حد معمول کرد و همراه با اسهال بود، بهتر است با دامپزشک مشورت کنید.

چرا گربه من کمتر از گربه‌های دیگر مدفوع می‌کند؟

گربه‌هایی که رژیم غذایی کم فیبر دارند یا کمتر غذا می‌خورند، ممکن است کمتر مدفوع کنند. علاوه بر این، برخی گربه‌ها دارای سیستم گوارشی کندتری هستند که منجر به مدفوع کمتر می‌شود. تا زمانی که گربه راحت به نظر می‌رسد و مدفوع طبیعی دارد، مدفوع کمتر معمولاً جای نگرانی نیست.

آیا استرس می‌تواند بر تعداد دفعات مدفوع گربه من تاثیر بگذارد؟

بله، استرس می‌تواند بر سیستم گوارشی گربه تأثیر بگذارد و منجر به تغییرات در تعداد دفعات مدفوع شود. اتفاقات استرس‌زا مانند نقل مکان به خانه جدید، حیوان خانگی جدید یا تغییر در روال زندگی می‌تواند باعث یبوست یا اسهال شود.

5/5 - (1 امتیاز)

گردونه شانس

شانس خود را امتحان کنید و برنده هدایای شگفت انگیز شوید! تنها کاری که باید انجام دهید این است که وارد لینک زیر شوید و گردونه را بچرخانید! کدهای تخفیف باورنکردنی در انتظار شماست ...

شانست رو امتحان کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانس خود را امتحان کنید و برنده هدایای شگفت انگیز شوید!
×