۱۵ روش جلوگیری از گاز گرفتن توله سگ

جلوگیری از گاز گرفتن توله سگ

فرض کنید توله سگ بانمک و کوچکتان با آن صورت معصوم و چشمان براق، ناگهان انگشت دستتان را گاز بگیرد! شاید اولش خنده دار باشد و فکر کنید بازی می کند، اما وقتی رد دندان های تیزش روی پوستتان باقی می ماند و درد می گیرد، دیگر آن حس خوب اولیه از بین می رود. این اتفاقی است که خیلی از صاحبان سگ های جوان تجربه اش را دارند.

گاز گرفتن در توله سگ ها کاملاً طبیعی است. درست مثل بچه هایی که در زمان دندان درآوردن همه چیز را به دهان می برند، توله سگ ها هم برای کاهش خارش لثه یا شناخت دنیای اطرافشان از دندان استفاده می کنند. بعضی وقت ها هم فقط می خواهند با شما بازی کنند یا توجهتان را جلب کنند. اما اگر به موقع جلوی این رفتار گرفته نشود، ممکن است به یک عادت بد و آزاردهنده تبدیل شود.

در این مقاله از سیوان پت، قرار است با زبانی ساده و قابل فهم توضیح دهیم که چرا توله سگ ها گاز می گیرند و چطور می توانید به شکل درست و مؤثر، این رفتار را کنترل کنید. اگر توله سگی در خانه دارید یا می خواهید یکی را به سرپرستی بگیرید، این راهنما حتماً به دردتان خواهد خورد.

چگونه جلوی گاز گرفتن توله سگ را بگیریم؟

۱- اسباب بازی مخصوص جویدن در اختیارش بگذارید

توله سگ ها در دوره دندان درآوردن، نیاز دارند چیزی را بجوند. به جای دست یا وسایل خانه، اسباب بازی های مخصوص دندانی به او بدهید تا میل به جویدن را روی آن تخلیه کند.

۲- وقتی گاز گرفت، واکنش نشان دهید

اگر دست یا پایتان را گاز گرفت، یک صدای بلند مثل «آی!» یا «اوه!» بگویید. این صدا شبیه واکنش توله سگ های دیگر است و باعث می شود بفهمد کاری که کرده خوشایند نیست.

۳- بازی را متوقف کنید

هر وقت در حین بازی شروع به گاز گرفتن کرد، بلافاصله بازی را متوقف کنید و چند ثانیه از او فاصله بگیرید. این کار به توله نشان می دهد که گاز گرفتن باعث قطع شدن بازی و توجه می شود.

۴- دستور «نه» یا «رها کن» را آموزش دهید

با تمرین های ساده، به توله تان یاد بدهید که وقتی می گویید «نه» یا «رها کن»، باید دهانش را از هر چیزی که گرفته جدا کند. بعد از هر موفقیت، حتماً با تشویقی از او قدردانی کنید.

۵- هرگز تنبیه نکنید

تنبیه بدنی یا فریاد زدن فقط باعث ترس و بدتر شدن رفتار توله سگ می شود. آموزش باید همراه با صبر، آرامش و پاداش باشد.

۶- بازی های خشن نکنید

از همان ابتدا از بازی هایی مثل کشتی گرفتن یا کشیدن دست و پا با توله سگ پرهیز کنید. این نوع بازی ها باعث تحریک و تقویت رفتار گاز گرفتن می شود.

۷- در صورت لزوم، از متخصص کمک بگیرید

اگر با وجود رعایت همه نکات، توله سگ تان همچنان رفتار تهاجمی دارد یا بیش ازحد گاز می گیرد، بهتر است با یک مربی حرفه ای یا دامپزشک مشورت کنید.

۸- شناسایی موقعیت های تحریک کننده

گاهی اوقات توله سگ فقط در موقعیت های خاصی گاز می گیرد؛ مثلاً وقتی کسی وارد خانه می شود، موقع غذا خوردن یا هنگام تعویض لباس. بهتر است این موقعیت ها را شناسایی کرده و پیشگیری لازم را انجام دهید تا محیط تحریک کننده برایش تکرار نشود​.

۹- پرهیز از کشیدن دست یا پا هنگام گاز گرفتن

وقتی توله سگ دست یا پایتان را گرفت، به جای کشیدن ناگهانی، آن را آرام رها کنید یا حواسش را با اسباب بازی پرت کنید. کشیدن دست باعث تحریک بیشتر توله برای حمله می شود​.

۱۰- استفاده از تکنیک “ترک محیط”

اگر گاز گرفتن ادامه پیدا کرد، محیط را ترک کنید. مثلاً وارد اتاق دیگری شوید و در را ببندید. این تکنیک به توله یاد می دهد که اگر گاز بگیرد، توجه و حضور شما را از دست خواهد داد​.

۱۱- برنامه ریزی برای بازی و تخلیه انرژی

توله سگ هایی که انرژی زیادی دارند و بازی نمی کنند، ممکن است برای تخلیه هیجانشان شروع به گاز گرفتن کنند. بازی روزانه، پیاده روی یا حتی اسباب بازی های فکری می تواند کمک زیادی به کاهش رفتارهای پرخاشگرانه کند​.

۱۲- تشویق به جای تنبیه

تشویق های فوری مثل خوراکی، نوازش یا صدای دل نشین وقتی توله تان رفتار خوبی نشان می دهد، باعث تقویت رفتار مثبت و کاهش گاز گرفتن می شود. تنبیه یا داد زدن بی فایده است و باعث استرس و حتی پرخاشگری بیشتر می شود​​.

۱۳- یادگیری از سگ های دیگر

اگر توله سگ شما با سگ های دیگر هم بازی شود، از طریق تعامل با آن ها یاد می گیرد که گاز گرفتن شدید منجر به قطع بازی می شود. بنابراین شرکت در کلاس های اجتماعی سازی (socialization) می تواند بسیار مفید باشد​.

۱۴- نظارت هنگام بازی با کودکان

کودکان معمولاً نمی دانند چطور با سگ رفتار کنند. توله سگ هم ممکن است آن ها را با اسباب بازی اشتباه بگیرد. همیشه هنگام بازی کودک با سگ، نظارت داشته باشید تا هم از گاز گرفتن جلوگیری شود و هم از ترسیدن یا آسیب دیدن سگ​.

۱۵- بررسی سلامت دهان و دندان

اگر سگ بزرگ تر شده و هنوز بیش از حد گاز می گیرد، ممکن است مشکلی در دهان یا دندان هایش وجود داشته باشد. در این صورت مراجعه به دامپزشک ضروری است​.

توله سگ از چه زمانی شروع به گاز گرفتن می کند؟

از حدود ۳ تا ۴ هفتگی: توله سگ ها از حدود سه هفتگی که تازه شروع به حرکت و تعامل با هم زادهایشان می کنند، بازی هایی مانند کشیدن، جویدن و گاز گرفتن را آغاز می کنند. البته در این سن، دندان هایشان هنوز کامل در نیامده و شدت گاز گرفتن کم است​.

از حدود ۵ تا ۸ هفتگی: در این دوره، دندان های شیری شروع به رشد می کنند (حدود ۲۸ دندان تیز و کوچک). توله ها به دلیل خارش و درد لثه ها بیشتر تمایل به گاز گرفتن دارند و این رفتار به طور جدی تری خودش را نشان می دهد​​.

از حدود ۸ تا ۱۶ هفتگی (دو تا چهار ماهگی): این سن اوج گاز گرفتن توله سگ ها است. توله ها در حال دندان درآوردن، کشف محیط اطراف و آزمودن مرزهای ارتباطی با انسان ها و سایر حیوانات هستند. در همین زمان است که باید آموزش های مربوط به مهار گاز گرفتن را شروع کرد​​.

نکته مهم: اگر در دوره هایی که ذکر شد، آموزشی برای کنترل گاز گرفتن آغاز نشود، این رفتار ممکن است در ذهن توله به عنوان یک روش طبیعی برای جلب توجه یا بازی ثبت شود و در سنین بالاتر تبدیل به مشکل جدی گردد.

نکات مهم در آموزش گاز نگرفتن توله سگ

برای آموزش گاز نگرفتن به توله سگ، اولین و مهم ترین نکته این است که آموزش را از سنین پایین، یعنی حدود دو ماهگی شروع کنید؛ زمانی که دندان های شیری در حال رشد هستند و میل به جویدن افزایش یافته است. در این مرحله باید صبور باشید و با تکرار، تمرین و تشویق رفتارهای درست را تقویت کنید. هرگاه توله سگ به جای دست یا وسایل خانه، اسباب بازی اش را گاز گرفت یا بازی آرامی داشت، بلافاصله او را با خوراکی یا کلام محبت آمیز تشویق کنید.

هیچ وقت از تنبیه فیزیکی یا فریاد استفاده نکنید، چراکه این کار می تواند توله را ترسانده یا حتی باعث پرخاشگری شود. در عوض، اگر گاز گرفت، بازی را متوقف کرده و از او فاصله بگیرید تا متوجه شود که گاز گرفتن باعث قطع تعامل می شود. ثبات رفتاری در همه اعضای خانواده بسیار مهم است؛ همه باید با توله یکسان برخورد کنند. همچنین آموزش فرمان هایی مثل «نه» یا «رها کن» می تواند در کنترل رفتار او بسیار مؤثر باشد.

استفاده از اسباب بازی های مناسب دندانی برای تخلیه انرژی و خارش لثه نیز نقش مهمی در کاهش رفتار گاز گرفتن دارد. بهتر است از بازی های خشن یا کششی پرهیز کنید، چون باعث تحریک بیشتر توله می شود. در نهایت، اگر با همه این روش ها رفتار توله کنترل نشد، بهتر است با یک مربی حرفه ای یا دامپزشک متخصص مشورت کنید.

گاز گرفتن برای توله سگ ها یک رفتار طبیعی است، نه نشانه بد بودنشان. آن ها مثل بچه های کوچک، هنوز یاد نگرفته اند چطور احساسات، هیجان و نیازهایشان را کنترل کنند. این وظیفه ماست که با صبوری، عشق و آموزش درست به آن ها یاد بدهیم چطور به شکل ایمن تر و مهربانانه تری با دنیای اطراف شان ارتباط برقرار کنند.

فراموش نکنید که آموزش توله سگ مثل ساختن پایه های یک رابطه سالم و دوست داشتنی بین شما و حیوان خانگی تان است. اگر همین حالا وقت بگذارید و روش های درست را تمرین کنید، در آینده صاحب سگی آرام، اجتماعی و قابل اعتماد خواهید بود. پس به جای عصبانیت، با مهربانی و نظم مسیر یادگیری اش را هموار کنید.

توله سگ شما فقط به راهنمایی نیاز دارد و شما بهترین راهنما برای او هستید.

رای دهید

گردونه شانس

شانس خود را امتحان کنید و برنده هدایای شگفت انگیز شوید! تنها کاری که باید انجام دهید این است که وارد لینک زیر شوید و گردونه را بچرخانید! کدهای تخفیف باورنکردنی در انتظار شماست ...

شانست رو امتحان کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×